Kimyasal peeling fiyatları, işlemin gerçekleştirileceği kişinin cilt yapısına, uygulanacak tedavinin kapsamına göre farklılık gösterebilmektedir.
Kimyasal peeling uygulaması farklı bölgelere yapılabilmektedir. Kimyasal peeling fiyatları da bu bölgelerin genişliğine ve deformasyonun derecesine göre değişir.
Kimyasal Peeling Fiyatları ve Uygulama Alanları
Kimyasal peeling yüz, boyun ve ya ellere uygulanabilir. Bu bölgelerde meydana gelen şu sorunların giderilmesi amacıyla kullanılabilir.
- Göz altlarında ve ağız çevresinde meydana gelen çizgilerin azaltılması.
- Yaşlanmaya bağlı kırışıklıkların giderilmesi.
- Güneşin sebep olduğu deri hasarlarının iyileştirilmesi.
- Hafif yara izlerinin ortadan kaldırılması.
- Bazı sivilce türlerinin tedavisi.
- Gebelikle ya da doğum kontrol hapı kullanımıyla bağlantılı lekelerin temizlenmesi.
- Cildin daha parlak ve pürüzsüz görünmesini sağlamak.
Bahsi geçen rahatsızlıkların çözümü için kimyasal peeling fiyatları hakkında bizimle iletişime geçebilir, ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Kimyasal Peeling Nasıl Yapılır?
Kimyasal peeling işlemi, uzmanlık gerektiren bir işlemdir. Bu yüzden uzman doktorların bulunduğu kliniklerde yapılması gerekmektedir. Diğer yandan, kolayca gerçekleştirilebilen bir ayakta tedavi prosedürüdür.
İşlemin ilk aşaması, uygulamanın yapılacağı bölgenin iyice temizlenmesidir. Sonraki aşama ise cilde glikolik asit, trikloroasetik asit, salsilik asit, laktik asit ya da karbolik asit gibi maddelerin bulunduğu solüsyonun uygulanmasıdır. Bu sayede kontrollü bir yara oluşturulması ve cildin kendini yenilemesi sürecinin hızlandırılması amaçlanır.
İşlem sırasında yaklaşık on dakika kadar bir yanma hissi oluşabilir. Bu hissi azaltmak için kompres uygulanabilir. Daha derinlemesine bir tedavi süreci benimsemiyorsa ağrı kesici ilaçlara ihtiyaç duyulabilir. Kimyasal peeling sonrası meydana gelebilecek durumlara dair de bazı önlemler alınması gerekebilir.
Kimyasal Peeling Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?
Cildin durumuna ve ihtiyaçlarına göre, uygulama bir ile dört haftalık aralıklarla tekrarlanabilir. Bu süreçte güneş yanığına benzeyen reaksiyonlar oluşabilir. Orta ve ileri dereceli bir tedavi uygulamasında bir ile iki hafta arasında değişen bir süre boyunca kabarcıklar, şişmeler ve bunlara bağlı kabuklanmalar oluşabilir. Bu yüzden, işlemin uygulandığı bölgelerin bandajla sarılması gerekebilir.
Yeni oluşan cilt, eskisine göre daha hassas olacağı için güneşten kaçınmak faydalı olacaktır.
Bazı cilt tiplerinde yeni çıkan cildin renk değiştirmiş olması muhtemeldir. Doğum kontrol hapı kullananların ya da genetik olarak bu duruma yatkın olanların tedavi öncesi doktorlarıyla konuşmaları önemlidir.
Uçuk durumu yaşamış kişiler için de yaraların kontrollü halde tutulması daha zor olabilir. Bunu sağlamak için ekstra ilaç tedavileri gerekebilir.