Lazerle kılcal damar tedavisi, cildin önce olduğu bölgelerde meydana gelen, kılcal damarların görünmesi sorununa çözüm oluşturabilmektedir. Genellikle açık renkli cilde sahip kişilerde yüz bölgesinde, kalça ve bacaklarda karşılaşılan bir sorundur ve 0,1 ile 1.0 mm çapındaki kılcal damarların ciltte artışı olarak gözlemlenir.
Kılcal damarların oluşma nedenlerini hassas cilt yapısına sahip olmak, güneş ışınlarına maruz kalmak, metabolik ve romatizmal hastalıkların olması, vücudun aşırı östrojen salgılaması, kortizon kullanımı, aşırı alkol tüketimi, gül hastalığı olarak bilinen rozacea olması, geçirilmiş olan travmalar veya sahip olunan genetik hastalıklar olduğunu söyleyebiliriz. Bunların dışında gerçekleştirilmiş olan burun ameliyatlarından sonra da burunda kılcal damarlarda artış olabileceği gözlemlenmiştir. Kılcal damarların tedavi edilmediği takdirde genişlemesi ve kılcal damar çatlamalarına neden olduğu bilinmektedir. Bu anlamda kılcal damarlarınızın tedavisi için Uzman doktorların muayene etmesinde ve bir tedavi planı belirlenerek zaman kaybedilmeden tedavi edilmesinde fayda vardır.
Lazerle Kılcal Damar Tedavisi Nasıl Yapılır?
Lazerle kılcal damar tedavisinde kullanılan lazer sistemlerinin 1064 nanometre Nd:YAG lazer sistemi, 585 nanometre ile 595 nanometre aralığında çalışabilen Dye Laser sistemi, 532 nanometre de çalışan KTP Lazer sistemi ve IPL sistemleri olduğunu söylemek mümkündür. Bu tedavide amaç kılcal damarların içinden geçen kanda bulunan oksihemoglobin in lazer ışınları aracılığı ile ısıtılması ve kılcal damara hasar verilerek ortadan kaldırılmasının amaçlanmasıdır. Damar ne kadar kalın ise içinden geçen kan miktarı dolayısıyla oksihemoglobin miktarı fazladır. Bu nedenle kalın kılcal damarlar, ince kılcal damarlara göre daha iyi sonuçlar alınarak tedavi edilebilirler.
Lazerle kılcal damar tedavisi uygun lazer sisteminin seçilerek enerji düzeyinin belirlenmesi ve atışların yapılması ile gerçekleştirilir. Bu atışlar esnasında kılcal damarların görünmeyen hale gelmesi uygulamanın başarılı olduğu anlamına gelir. Tedavi kılcal damarların yaygınlığına, yerleşim bölgesine, derinliğine ve kalınlığına bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama olarak 1- 6 seans arasında gerçekleştirilebilir ve seanslar arasında cildin oluşan düşük düzeydeki hasarı tedavi etmesini sağlamak amacı ile ortalama 2-6 hafta arasında değişen aralıklarla uygulanabilir.
Lazer Kılcal Damar Tedavisi Acı Verir Mi?
Tedavi esnasında belirli bir ağrı söz konusudur. Bu ağrının şiddeti, ağrı eşiği kişiden kişiye değiştiği için özneldir. Ağrının daha az hissedilmesi için anestetik kremler uygulama öncesinde uygulama bölgesine sürülebilir, uygulama esnasında soğuk hava sirkülasyonu ile ağrı minimize edilebilir.
Uygulama sonrasında cildi dış etkenlerden korumak hem tedavinin etkinliğinin artmasına hem de uygulama sonrasında oluşabilecek istenmeyen yan etkilerin yaşanma riskinin minimize edilmesine yardımcı olmaktadır. Uzman doktorunuzun size belirttiği konuları uygulama öncesi ve sonrasında dikkat etmeniz ve uygulamanız bu anlamda oldukça önemlidir.