Ultherapy

Ultherapy, ameliyatsız olarak yüz germe için kullanılan sistemin adıdır. Odaklı ultrason dalgaları belirli derinliğe inerek ısı oluşturup cildin altında koagülatif sıcaklıklara 60-70°C lere ulaşır ve kolajeni uyarır.

Ultherapy-Ulthera Hangi Bölgelere Uygulanır?

Ultherapy aşağıdaki bölgelere uygulanabilir;

  • Yüz
  • Alın
  • Çene
  • Çene altı
  • Boyun derisi
  • Dekolte bölgesi
  • Göz kenarları (Kaz ayağı bölgesi)

Ultherapy Nasıl Çalışır?

Ultheraphy (Türkçe okunuşu ile Ulterapi); ciltte cerrahi bir müdahalede bulunmadan ve cildin yüzeyine zarar vermeden, cildin temel tabakasına odaklanmış Ultrasound (ultrason) enerjisini göndererek cildin kollajen üretimini uyarmak amacıyla tasarlanmış bir sistemdir.

Ulterapi; Lazer sistemleri, Radyo Frekans enerjisi, cerrahi müdahaleler ve diğer teknolojilerden farklı olarak, cerrahi olmayan (non invaziv) bir yöntemle çalışır. Cilt yüzeyini atlayarak istenilen enerjiyi cildin alt katmanlarına iletir. İletilen bu enerji sayesinde cildin altında bulunan yenileyici yapılar tetiklenebilmekte ve yeni kollajen üretimi sağlanabilmektedir. c

Ulterapi’de  dolgu veya toksin yoktur; iyileşme için vücudunuzun yavaş çalışmaya başlayan kendi kollajen üretim mekanizmasını harekete geçmesi amaçlanır.

Tedavi ve ücretleri hakkında detaylı bilgi almak, randevu kaydı oluşturmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Dilerseniz aşağıdaki iletişim formunu doldurarak size geri dönüş yapmamızı talep edebilirsiniz.

Genel İletişim Formu (Ads Harici Kullanılacak)

Ulterapi Uygulama Öncesinde Neler Yapılmalıdır?

Uygulama öncesi herhangi bir özel hazırlık veya cilt bakımı yaptırmanıza gerek yoktur.

Ultheraphy Uygulaması Sırasında Neler Yapılıyor?

Cildinizin temizlenerek uygulamaya hazır hale getirilmesi ve uygulama yapılacak bölgelerin tespit edilmesinden sonra, ultrason jelini cildinize uygulanır ve uygulama başlığını cildinizin üzerine yerleştirilir. Sonra, cihazın ultrason ile görüntüleme özelliğini kullanarak tedavi enerjisinin cilde en uygun bir şekilde aktarılma pozisyonunu belirlemek için cildin katmanlarını inceler ve odaklanmış ultrason enerjisini cildin altına uygulanmasını sağlar.

Uygulama sırasında cildin derinlerine enerji aktarıldığını düşük bir seviyede hissedilir ki bu da ciltte kollajen üretim sürecinin başlatıldığının bir göstergesidir.

Ulterapi Uygulaması Sonrasında Neler Yapılmalı?

Uygulama sonrası  dikkat edilmesi gereken herhangi bir kısıtlama  yoktur.

Ulterapi’nin Yan Etkileri Nelerdir?

Uygulamadan hemen sonra ciltte kızarıklıklar olabilir, ancak bu kızarıklık birkaç saat içinde kaybolabilmektedir. Bazı kişilerin cildinde hafif şişlik, karıncalanma veya dokunmaya karşı hassasiyet oluşabilir fakat bunlar hafif derecelidir.

Ulthera Cihazının Diğer Lazer Tedavilerinden Farkı Nedir?

Ulthera, diğer herhangi bir invaziv olmayan kozmetik cihazlarla eşleşmeyen derinlikleri tedavi etmek için, cildin yüzeyini atlamasına izin veren ses enerjisini kullanır.

Ultrason, cildin temelindeki kolajen üretimini uyarır ve iki ila üç ay boyunca klinik olarak önemli bir doku artışı sağlanabilmektedir. Bazı lazerler ise daha derin cilt katmanlarına ulaşamayan ışık enerjisine güvenir.

Ulthera Cihazı

Ulterapi Etkisi Ne Kadar Sürer?

Ulthera bir kişinin kendi kollajen üretimini uyardığından, sonuçların ne kadar süreceği kişiye bağlıdır. Sonuçlar iki ila üç ay boyunca ortaya çıksa da, bir yıl veya daha uzun sürebilir. Tedavi içeriden yeni kollajen üretilmesi hedeflenir, ancak bireyin doğal yaşlanma süreci, bunun ne kadar sürede dışarıdan görünür sonuçlara dönüşeceğini belirler. Gelecekteki rötuş tedavileri, kişiye göre değişen yaşlanma süreci üzerinde daha fazla kontrol sağlamaya yardımcı olabilir.

Ulthera Kollajenlere Nasıl Etki Eder?

Kollajen, sıkı ve tonda tutarak cilde gençliğini veren doğal bir proteindir. Yaşlandıkça kollajen parçalanır ve cilt gücünü ve sıkılığını kaybedebilir. Ulthera, cilt altında termal bir etki oluşturmak için mikrofokuslu ultrason kullanır. Termal etki, vücudunuzun taze, yeni kolajen üreten kendi sürecini hemen başlatabilmektedir.